Heb je lichamelijke klachten, zoals pijn aan je knie, heup, rug of waar dan ook dan ben je bij Fysiotherapie Utrecht aan het juiste adres. De fysiotherapeuten die hier werken zijn specialisten op het gebied van beweging en zorgen er met een gerichte behandeling voor dat je weer gauw zonder klachten bent én blijft. De fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van meerdere klachten. Wanneer je met een klacht naar één van de praktijken in Utrecht komt, krijg je eerst een intake gesprek. Tijdens die gesprek wordt duidelijk wat de klachten zijn, hoe deze zijn ontstaan, hoe de klachten worden verholpen en hoe de klachten weg blijven. Er wordt een plan opgesteld waarmee je aan de gang gaat met de therapeut die het meest van jouw klacht weet. Moet je veel oefenen of wil je méér oefenen dan kun je gebruik maken van de sportgelegenheid.

Wat doet fysiotherapie Utrecht?

Zoals gezegd kun je bij fysiotherapie Utrecht terecht voor alle lichamelijke klachten. Dus voor alle klachten aan spieren en gewrichten, maar ook voor pijn aan de aanhechtingen en pezen. Door bepaalde behandelingen zorgt de fysiotherapeut ervoor dat die klachten en de pijn verminderen. Het doel is dat de klachten helemaal verdwijnen én ook weg blijven. Dat is ook de reden dat er eerst een intakegesprek plaatsvindt. Hierbij wordt onderzocht wat er aan de hand is en er wordt een behandelplan opgesteld. In de meeste gevallen wordt gestart met het behandelen van de klacht één tot twee keer per week en als het nodig is kan dit ook vaker zijn. Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van manuele technieken en doelgerichte oefentherapie. Met manuele therapie wordt bedoeld dat de therapeut zijn of haar handen gebruikt om de klachten te onderzoeken en te genezen met massage.

Een behandeltraject kan direct gestart worden

Tijdens het intakegesprek wordt duidelijk wat de klachten zijn en als jij akkoord gaat met het behandelplan kun je direct starten met de behandeling. Hoe eerder je een klacht behandelt hoe sneller je van die klacht afkomt. Fysiotherapie Utrecht heeft professionals in dienst die naast fysiotherapie ook op de hoogte zijn van manuele therapie, medical taping en dry needling en zich hierin hebben gespecialiseerd. Door het inzetten van diverse behandeltechnieken wordt de beweeglijkheid van spieren en gewrichten verbetert en duurt een behandeling korter. Voor het inzetten van een speciale behandeling kan jouw fysiotherapeut één van de andere therapeuten om hulp vragen of hulp vragen aan een personal trainer voor het oefenen van bepaalde oefeningen. Wanneer het nodig is om bepaalde bewegingen te oefenen kan dat in de sportgelegenheid die in de fysiotherapiepraktijk aanwezig is.

Bij klachten of pijn wil je er zo snel mogelijk van af

Heb je klachten als je je beweegt of wanneer je langer stil zit? Dan wil je daar zo snel en effectief mogelijk vanaf. Hoe eerder je start met een behandeling hoe eerder je weer vrij kunt bewegen en pijnvrij bent. Je kunt, overigens geheel vrijblijvend, een intake gesprek aanvragen bij fysiotherapie Utrecht. Je hoeft hiervoor niet eerst langs je huisarts te gaan. Wil je weten wat de kosten zijn van jouw behandeling dan kan degene die je te woord staat dit voor je uitzoeken. Je kunt het ook navragen bij je zorgverzekeraar.

 

Ben je aanvullend verzekerd dan is een groot deel van de behandeling bij Fysiek Health Club waarschijnlijk gratis. Je kunt dit navragen bij je verzekering.