Rug- en soms zelfs hoofdpijn kan ontstaan door dat er zenuwen in de wervelkolom knel zitten. De wervelkolom beschermt de zenuwen, draagt je gewicht en zorgt voor stabiliteit. De wervelkolom verblind je lichaam met de hersenen. Vanuit hier worden lichamelijke functies zoals o.a. gevoel, reflexen en wandelen aangestuurd. Om van deze pijn af te komen kan je gebruik maken van Chiropractie Emmeloord voor Chiropractie behandelingen.

Wat kan je verwachten?

Als je nog nooit naar een chiropractor ben geweest, kan het soms best spannend zijn. Dit is alleen totaal niet nodig. Als eerste wordt er gekeken naar jouw persoonlijke medische geschiedenis en wordt je postuur geanalyseerd. Er wordt gekeken naar je houding en er wordt een before foto gemaakt zodat aan het einde van de handelingen het resultaat goed te vergelijken is.

Na de intake start de intensieve fase. In deze fase wordt geprobeerd om je zo snel mogelijk van de klachten af te helpen. Ook wordt de functie en het bewekingsbereik van de wervelkolom en het zenuwstelsel verbeterd. In deze fase zal je dan ook meer behandelingen hebben. Hoeveel behandelingen hangt van je persoonlijke behandelplan af. Als deze fase is afgerond ga je door naar de evaluatie. Tijdens deze afspraak wordt jouw vooruitgang doorgenomen en wordt er opnieuw naar je postuur gekeken. Na het bekijken van de veranderingen wordt er een nieuw behandelplan opgesteld voor de volgende fase. Met de evaluatie krijg je oefeningen mee waar jezelf mee aan de slag moet.

De volgende fase staat in het teken van stabilisering. Je gaat aan de slag met de oefeningen die mee hebt gekregen van de chiropractor. De oefeningen in deze fase zijn belangrijk om de spieren rondom je wervelkolom te versterken. Ook de oefeningen met de chiropractor gaan door om ervoor te zorgen dat je rug uitgelijnt blijft. Deze fase is belangrijk om een terug val van je houding te voorkomen.

Hierna volgt een herevaluatie en de onderhoudsfase. De resultaten worden opnieuw besproken en er wordt gekeken naar hoe je je houding vast kunt houden. In de onderhoudsfase gaat het erom dat je rug niet in de verkeerde houding terugvalt.

Na deze behandelingen kan je er weer helemaal tegen aan en ben zo goed als klachten vrij!

Bron: chiropractiecentraal.com