Waarom fysiotherapie en sport zo belangrijk zijn

fysiotherapie en sport

Als je jong bent dan is je lichaam vrij flexibel en vitaal. Je kunt, mits op goed gewicht, goed zonder sport of andere beweging. Ook fysiotherapie is in die fase in je leven niet zo hard nodig. Word je echter wat ouder dan zul je al snel merken dat fysiotherapie en sport hard nodig zijn om fit en gezond te blijven.

Blessures

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Ook wel je bewegingsapparaat genoemd. Een fysiotherapeut kan pijn verminderen en het lichaam beter laten functioneren door verschillende behandelingen, oefeningen of het aanbrengen van bepaalde ondersteunende hulpmiddelen, zoals tape. Je kunt bij de fysiotherapeut terecht met een doorverwijzing van je dokter, maar je kunt ook zelf direct naar de fysiotherapeut toe stappen.

Wanneer heb je fysiotherapie nodig?

Vrijwel alles dat te maken heeft met spieren en gewrichten is in eerste instantie een probleem voor de fysio. Natuurlijk kan het ook een andere medische oorzaak hebben maar als je bijvoorbeeld last van je elleboog, knie of rug hebt dan zal een dokter je altijd eerst naar de fysio sturen. Het is goed om ook te bedenken dat je wellicht iets moet doen aan je lichaam. 

Fit worden

Overgewicht is een groot probleem

Het is helaas een probleem waar we ook in Nederland steeds meer mee te maken krijgen: overgewicht en obesitas. Bijna de helft van de Nederlanders heeft overgewicht. Het is idioot als je bedenkt dat er slechts een minuscuul deel daarvan om medische redenen te zwaar is. De meeste mensen eten gewoon te veel. Het kan heel lastig zijn om daarmee te stoppen omdat suiker en koolhydraten hartstikke verslavend zijn. Een combinatie van fysiotherapie en sport en natuurlijk gezond eten kunnen een einde maken aan overgewicht.