Collageen wordt meestal geassocieerd met een stralende huid, haar nagels of het krijgen van een jeugdige teint. Het is een veelvoorkomend misverstand dat vrouwen collageen meer gebruiken dan mannen.

Collageen voor mannen werkt niet veel anders dan collageen voor vrouwen.

Afgezien van schoonheid voordelen, collageen heeft tal van voordelen voor de gezondheid in je hele lichaam in het bijzonder in plaatsen zoals je spieren, gewrichten en zelfs spijsvertering.

Collageen is nuttig bij spierherstel en het tegengaan van tekenen van veroudering, zoals dunner wordend haar, pijnlijke gewrichten en weinig energie.

Naarmate we ouder worden, neemt het collageengehalte af. Door collageen aan je dieet toe te voegen, is het heel eenvoudig om je collageengehalte op te krikken en er de vruchten van te plukken.

Hier zijn top 6 redenen waarom iedereen, vooral mannen, hun collageeninname zouden moeten verhogen:

Voordelen van collageen voor mannen

1. Collageen kan helpen bij haaruitval

Geen enkele man, van welke leeftijd dan ook, wil elke ochtend meer haar in het doucheputje zien. Hoewel het grotendeels te wijten is aan genetica, nemen mannen het meestal niet serieus totdat ze haaruitval beginnen op te merken. 

Collageen houdt de haarfollikels soepel en sterk. Collageen kan worden gebruikt om haaruitval aan te vullen en te zorgen voor sterkere, meer weelderige lokken en gelukkig voor degenen die op zoek zijn naar gezonde haargroei te bevorderen zijn er tal van collageen supplementen op de markt op dit moment om precies dat te doen.

2. Collageen ondersteunt de gezondheid van botten en gewrichten

Regelmatig gebruik van collageen helpt bij het soepeler functioneren van de gewrichten, waardoor dagelijkse taken zoals lopen, traplopen en -afdalen, opstaan uit zitten, staan, buigen en het dragen van gewicht gemakkelijker worden. Collageen helpt ook bij het verlichten van pijn als gevolg van osteoartritis. Het is ook gebleken dat collageen helpt bij een sneller herstel in geval van sportblessures.en ook het risico van toekomstige fracturen minimaliseren.

Tip: collageen tegen huidveroudering

3. Collageen helpt de spieren sneller te herstellen

De speciale combinatie van aminozuren gevonden in collageen voor mannen kan u helpen snel terug te stuiteren na een inspannende training of dag op het werk.

Uw pezen en ligamenten bevatten ongeveer 75% collageen, zodat de consumptie ervan als een supplement kan helpen verminderen potentiële pijn of letsel. Collageen helpt ook ontsteking te verminderen als gevolg van spanning door intensief tillen of high-impact oefeningen.

4. Collageen helpt om elegant ouder te worden

Iedereen wil graag stijlvol ouder worden. Vrouwen zijn niet de enigen die kunnen profiteren van collageen voor gezond ouder worden? Naarmate we ouder worden, verliest onze huid zijn elasticiteit.

Uitgelicht: collageen kopen

Collageen helpt de huid gehydrateerd te houden waardoor fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar worden. Zelfs onderzoek toont aan dat het consumeren van collageen het eigen vermogen van je lichaam om collageen te produceren kan verbeteren, wat de elasticiteit kan verbeteren en natuurlijke anti-veroudering kan ondersteunen.

Natuurlijke manieren om uw huid jong en rimpelvrij te houden

5. Collageen kan de stofwisseling en energie verbeteren

De aminozuren in collageen, met name glycine, glutamine en arginine, spelen een belangrijke rol bij de ondersteuning van een gezonde stofwisseling en spiermassa. Collageen houdt ook het centrale zenuwstelsel gezond, wat kan helpen bij het behouden van optimale energieniveaus

6. Collageen ondersteunt een gezonde darm

Als je lijdt aan aandoeningen zoals het lekkende darm syndroom of inflammatoire darmziekte (IBD) dan is het toevoegen van collageen aan je dieet wat je waarschijnlijk zou moeten overwegen.

Collageen ondersteunt de flexibiliteit van de cellen in elke cel in je darmen, waardoor het helpt bij het verminderen van ontstekingen en het beschermen van de bekleding van je darmen. (2) Zeg maar dag tegen constipatie, diarree en een opgeblazen gevoel (zolang je ook wat aan je dieet verandert).