probiotica

Het maag-darmkanaal is een zeer complex ecosysteem met een enorme rijkdom aan micro-organismen. Je darmflora weegt gemiddeld over een kilogram. Belangrijk voor je vitaliteit is de balans en variëteit van gunstige bacteriën in je darmflora.

Naast gezonde voeding en leefstijlfactoren heeft de darmflora baat bij probioticum capsules die diverse essentiële bacteriestammen bevatten. Probiotica zijn voedingssupplementen met gunstige levende bacteriën die van nature voorkomen in de darm. Het geheel aan micro-organismen in onze darm wordt het microbioom genoemd, wat van vitaal belang is voor het lichaam. 

Ben je geïnteresseerd in de aanschaf van een probioticum? Lees dan verder hoe je je gezondheid extra kan ondersteunen.

probiotica

Waar moet je op letten bij probiotica?

Belangrijk is dat de stammen in het product stabiel zijn en dat ze na inname intact het maag-darmkanaal bereiken. Wil je een probioticum kopen? Kies dan altijd voor bacteriestammen waarvan de werkzaamheid al goed gedocumenteerd en veilig zijn. Bij voorkeur een middel dat probiotica bevat.

Krijg je last van een onrustige buik bij het gebruik van probiotica? Bouw het dan rustig op. Soms moet je buik even wennen aan de vezels of bacteriën dat is een goed teken. Vanzelfsprekend vormen een gezonde leefstijl, voeding, ontspanning en nachtrust de basiselementen voor gezondheid en vitaliteit.

Lactobacillus and bifidobacterium capsules

Prebiotische capsules bevatten unieke bacteriestammen die op het interne orgaansysteem afwijkend integreren. Bekende bacteriën zijn bijvoorbeeld de lactobacillen (zuren die voorkomen in augurken en zuurkool) en bifidobacteriën (gefermenteerde voeding zoals yoghurt).

Over het algemeen worden probiotica het beste bij de maaltijd ingenomen. Het aantal probiotische bacteriën dat een product bevat, staat altijd aangegeven op het etiket. Per probiotica capsule moet het aantal bacteriën ideaal gezien groter zijn dan één miljard. We geven professioneel advies hierover.

Wat zijn de beste probiotische merken?

Er zijn verscheidene soorten voor specifieke doeleinden. De Gefermenteerde Kefir capsules van het merk Ergomax werken uitstekend en zijn een goede aanvulling op je dagelijks dieet. Deze zijn bedoeld voor diverse doelgroepen.

Ben je op zoek naar een probiotica supplement speciaal voor vrouwen en kinderen? Dan is MegaFood speciaal voor u! Verder zijn BrainBiotic™ probioticum van Natural Stacks of een mooi synbiotic product Terraflora™ van Environmedica enorm aan te raden!

Ergomax, een snelle remedie

Ergomax luistert naar haar klanten! Beoordeeld met een 9.2 gebaseerd op 1377 reviews, moeten we concluderen dat Ergomax voor kwaliteit gaat. Het bedrijf levert supplementen in poeder- en pil vorm, glutenvrij. Versterk het effect door een probiotica en prebiotica tegelijkertijd in te nemen. Heb je vragen over het gebruik? Neem dan direct contact met hun op!