Prijs van implantaat niet altijd duidelijk voor patiënten

Er zijn verschillende situaties, waarbij het belangrijk is om de prijs van een implantaat te weten. Mogelijk mist u een aantal tanden of kiezen in uw gebit, die u wilt laten vervangen voor een brug of kroon. Om een brug of kroon te kunnen gebruiken, zal er eerst een implantaat in uw kaak geplaatst moeten worden. Dit is een ingrijpende behandeling, waarbij de nodige kosten komen kijken. Zo is het allereerst belangrijk om het implantaat op de juiste wijze in uw kaak te plaatsen. Hierbij moet het bot rondom het implantaat goed aan het implantaat hechten, om er zeker van te zijn dat deze stevig blijft zitten. U wilt immers voorkomen dat het implantaat, de kroon of uw brug beweegt tijdens het eten van een appel of stokbrood.

Verzekeringsvergoeding voor prijs van implantaat

Voordat u een implantaat in uw gebit laat plaatsen, kan het verstandig zijn om naar de vergoeding van uw verzekeraar te kijken. De prijs van een implantaat is vaak behoorlijk hoog, waardoor het vervelend is als u deze zelf moet betalen. Het kan verstandig zijn om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten, als blijkt dat uw basisverzekering niet alle kosten dekt. Het afsluiten van een aanvullende tandartsverzekering betekent dat het implantaat niet direct geplaatst kan worden. Het is eens per jaar mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten, namelijk rond de jaarwisseling.

 

Laat u vooraf goed adviseren over het gebruik van een implantaat in uw gebit. Er zijn gespecialiseerde klinieken in Nederland, die u hier meer over kunnen vertellen.