Behoefte aan begeleide intervisie?

begeleide intervisie

Wanneer je een eigen bedrijf hebt, dan komt hier aardig wat bij kijken. Niet alleen het bedrijf moet goed kunnen blijven draaien. Ook zal het team op de juiste manier met elkaar moeten kunnen werken. Pas dan heb jij een onderneming waarmee jij kunt vlammen. Maar wanneer jij vindt dat dit nog beter kan, dan kun je kiezen voor begeleide intervisie. Hiermee zal er een externe partij toekijken hoe dat de samenwerking verloopt tijdens een intervisie. Niet alleen jouw personeel zal hier worden geholpen, ook jij zult aan de bak moeten.

begeleide intervisie

Doordat er een externe partij jouw team op weg helpt tijdens een intervisie zal jij zien dat er beter en duidelijker wordt gecommuniceerd. Een begeleider zal er voornamelijk op richten dat het proces in goede handen blijft lopen. Uiteindelijk zul jij een zelfstandige begeleidende intervisiegroep hebben waar jij meer doelen mee kunt bereiken.

Eigenlijk kun je zeggen dat er wordt geleerd hoe dat het team zelfstandig te werk kan gaan, maar dan wel op een efficiente manier. Door goed naar mekaar te kunnen luisteren, open vragen durven te stellen en kunnen reflecteren op het werk wordt het aangenamer. Jouw team leert mekaar te begrijpen en te ondersteuning waar dit nodig is.

begeleide intervisie

Schakel ook begeleide intervisie in!

Na de eerste intervisie met de begeleider zul je een gesprek hebben waarin het besproken wordt. Op basis van wat Wendy den Hartog heeft gezien zal er een geschikte plan van aanpak worden gemaakt. Hieruit zul jij vrij snel kunnen merken dat het wel degelijk efficiënter kan lopen! Overigens is het wel heel erg belangrijk om iemand aan te merken die de leiding neemt. Zo zal je een iemand kunnen aanwijzen waarvan jij zeker weet dat diegene er graag mee aan de slag wilt gaan. Neem sowieso maar eens een kijkje op de bovenstaande website voor meer informatie.