Zo kun jij de beste sauna kopen

Finland

De sauna komt oorspronkelijk uit Finland, maar is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse maatschappij. Gelukkig zijn we in ons kikkerlandje niet zo extreem als in het hoge noorden waar ze doorgaans direct na de sauna een duik nemen in ijskoud water. Hoewel niets je tegenhoudt om hetzelfde te doen. Wellicht wil je eerst een sauna kopen voordat je je eraan waagt. Lees daarom nu de beste tips voor de aankoop van een sauna.

Sauna kopen

Lees tussen de regels door

Verkopers hebben natuurlijk tot doel om te verkopen. Ze zijn verplicht om je goed in te lichten, maar kunnen ook makkelijk informatie achterhouden. Dit kan jou later geld kosten. Zorg dus dat je goed oplet of de verkoper zich niet verspreekt en of hij geen dingen tegenspreekt waarvan jij, na je gedane vooronderzoek, allang op de hoogte bent.

Ontspanning

Let op de verwarming in de sauna

We zijn allemaal op de hoogte van de gevaren van de infraroodsauna, waaronder oververhitting en uitdroging. In sommige gevallen is deze sauna echter aan te raden, in plaats van een Finse sauna. Vooral voor mensen met reuma of gewrichtspijnen is het raadzaam te kiezen voor een infraroodsauna. In andere gevallen is een Finse sauna weer beter. Doe daarom goed onderzoek naar welk type verwarming het beste is voor jou.

In welk type hout kun je het beste een sauna kopen?

Wanneer je het type hout voor je sauna gaat uitzoeken, moet je erop letten dat deze geen schimmel of bacteriën aantrekt. Ook moet je op je hoede zijn voor houtrot. Je kunt er wel vanuit gaan dat de saunaspecialist je hier goed over kan inlichten, maar het kan nooit kwaad een klein beetje vooronderzoek te doen op het internet. Zo koop jij met een gerust hart een sauna waar jij en je familie nog jaren plezier van zullen beleven.