Borstvergrotingen: een van de bekendste cosmetische behandelingen

borstvergroting

Wereldwijd zijn er talloze mensen die af en toe of zelfs voortdurend nadenken over het laten uitvoeren van cosmetische ingrepen, al dan niet chirurgisch. Onder vrouwen is daarbij een borstvergroting een van de meest gewenste ingreep. Naar schatting overweegt één op de drie vrouwen in haar leven een borstvergroting te laten uitvoeren. Kijken we alleen naar Nederland, dan zien we dat er jaarlijks een paar duizend van deze behandelingen worden uitgevoerd. Normaal gesproken gebeurt dit via een operatie onder gehele narcose. Er zijn verschillende technieken en materialen (prothesen) die gebruikt kunnen worden. 

 

Goede redenen om voor borstvergroting te kiezen

Vooropgesteld: voor elke vrouw die een borstvergroting voor ogen heeft kunnen de motieven weer net even anders zijn. Maar over het algemeen vallen de meest gehoorde motieven in twee categorieën in te delen. Enerzijds zijn het vaak dames die een of meerdere keren zwanger zijn geweest en vervolgens ook moedermelk hebben gegeven. Als gevolg daarvan kunnen borsten blijvend kleiner uitvallen dan voorheen. En aan de andere kant zijn er vrouwen wier borsten nooit echt tot volle wasdom lijken te zijn gekomen, althans niet naar tevredenheid van henzelf. Dit kan een reden hebben, zoals erfelijkheid of een specifieke reden als een ongeval of een medisch probleem, maar vaak genoeg is er niet echt een directe oorzaak aan te wijzen.

borstvergroting

 

Zoek een fijne kliniek

Een borstvergroting kun je op diverse plaatsen laten uitvoeren. Zowel in ziekenhuizen als in klinieken is dit mogelijk. De meeste vrouwen voelen zich vermoedelijk het meest aangetrokken tot een kliniek. Dit omdat je in een kliniek meestal meer persoonlijke aandacht krijgt dan in een ziekenhuis, alwaar je steeds met ander personeel en verschillende chirurgen te maken kunt krijgen. De band die je in een kliniek opbouwt is dus veel persoonlijker en juist dat is essentieel bij een persoonlijke en belangrijke ingreep zoals deze.