Een rolstoel aanschaffen? Zo pak je dat aan

rolstoelen

Wanneer je een rolstoel wilt gaan aanschaffen, wil je natuurlijk de juiste keuze maken hierin. Want je zult het intensief moeten gaan gebruiken. Wees echter gerust op de situatie waarin je zit. Want hoewel het niet leuk is om een rolstoel aan te schaffen, biedt het ook weer mogelijkheden. Je wordt immers veel mobieler, en daardoor wordt de kwaliteit van leven hoger. Wil je nu meer weten over het aanschaffen van rolstoelen? Lees dan eens verder.

rolstoelen

Jouw nieuwe rolstoel

Een rolstoel aanschaffen is dus iets wat je in een keer goed wilt doen. Je moet er veel tijd mee doorbrengen, waardoor het niet zomaar een aankoop is. Maar waar let je dan op? Je kunt ten eerste doornemen of je wilt dat de rolstoel voorzien is van certificaten. Denk bijvoorbeeld aan de ISO 7156-19 certificering, wat een crashtest is voor je rolstoel. Maar er zijn nog meer aspecten die je wilt doornemen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je rolstoel een breed genoeg draagvlak heeft. Dit is vooral belangrijk bij mensen die iets zwaarder zijn, en die een rolstoel nodig hebben die meer kan hebben. 

 

Verder is het budget uiteraard een belangrijk punt. Hierbij wil je ten eerste kijken hoe lang je de rolstoel nodig hebt. Wanneer je het voor langere tijd nodig hebt, kun je het budget uiteraard hoger maken. En dat is ook zeker een tip die we willen meegeven, omdat je dan voor meer comfort en kwaliteit wilt gaan. Wanneer je het echter voor kortere tijd nodig hebt, dan kun je tevens voor een goedkopere variant gaan. 

 

Tenslotte kun je een rolstoel het beste aanschaffen bij een expert. Daar kun je tevens om advies vragen omtrent je bestelling. Het kan immers een lastige opgave zijn waarbij deskundig advies altijd op z’n plaats is.