Hoe een rollator leidt tot meer eigenwaarde

rollator

Ken je iemand die de laatste jaren steeds meer moeite blijkt te hebben met lopen? Met het lopen van kleine, dagelijkse wandelingetjes welteverstaan? Dan is het wellicht tijd om deze persoon voor te stellen over te gaan op het gebruik van een rollator. Zeker als de persoon in kwestie eigenlijk min of meer hulpbehoevend is vanwege een wat verminderde mobiliteit is dat zo. Nu is er niets mis mee om hulp te krijgen van familie of vrienden, en ook het helpen van mensen die minder mobiel zijn is simpelweg uitstekend. Toch is het fijn als je zelfstandig ook dingen kunt doen natuurlijk. Wat dat betreft is een rollator simpelweg een goede aanschaf. Met een rollator kan iemand meer en langere wandelingen maken, zonder daarbij afhankelijk te zijn van een ander. Dit leidt tot meer zelfvertrouwen, een grotere eigenwaarde en dus tot meer levensvreugde. Rollators zijn er overigens voor buiten én voor binnen. Lees verder om de belangrijkste verschillen te weten.

Mobiliteit

Buitenrollators

Rollators voor buiten kun je herkennen aan het feit dat deze relatief breed zijn en redelijk forse wieltjes hebben. Hiermee zijn ze geschikt om ook op oneffen paden te gebruiken. Daarnaast zijn buitenrollators vaak uitgerust met een bakje of een mandje om spullen in te vervoeren. Ook biedt de buitenvariant een zitje. Halverwege een wandeling kan de gebruiker daardoor even zittend uitrusten.

Rollators voor binnen

Ook voor binnenshuis zijn er rollators beschikbaar. Aangezien deze louter voor binnen bestemd zijn, zijn deze meestal wat smaller, kleiner en wendbaarder dan de buitenvariant. Zo wordt het ook in kleinere woningen met smalle deurposten mogelijk gemaakt overal naartoe te lopen met rollator. De binnenrollator heeft vaak een dienblad. Dit zodat je wat gemakkelijker spullen van en naar de keuken kunt brengen.

Comfortabel