Hypnotherapie Den Haag richt zich op therapie door middel van hypnose. Hypnose is een staat van bewustzijn waarin een persoon meer openstaat voor suggestie. De hypnotiseur brengt een persoon in een staat van rust en kalmte om vervolgens door middel van suggesties een gewenst resultaat te bewerkstelligen bij de gehypnotiseerde. Hypnose gebruikt men onder andere om af te komen van of te helpen bij:

  • Slechte gewoontes (nagelbijten, roken)
  • Angsten (Hoogtevrees, sociale angsten)
  • Afvallen
  • Traumaverwerking

De suggesties welke de hypnotiseur wekt helpen de gehypnotiseerde persoon zo om bijvoorbeeld van een angst af te komen. Als we kijken naar hoogtevrees kan de suggestie bestaan uit het oprekken van de drempel waarop iemand angstig begint te worden. Iemand is angstig op hoogt bijvoorbeeld op een ladder, onder hypnose wekt de hypnotiseur bijvoorbeeld de suggestie dat de eerste stap op de ladder zo laag is dat de angst daarvoor overbodig is. De gehypnotiseerde persoon zal dit waarschijnlijk ook vinden. Vanaf de hoogte op de ladder dat de gehypnotiseerde persoon angst ervaart kan de hypnotiseur de suggestie wekken dat een stap hoger maar een kleine stap is vergelijking met de eerste niet enge stap op de ladder. Door zulke suggesties kan de gehypnotiseerde steeds minder angst ervaren en uiteindelijk angstvrij de ladder beklimmen.

Hypnose steeds populairder

De populariteit van hypnose neemt toe, steeds meer mensen zien baad bij een hypnose. Voor Hypnotherapie in Den Haag kan men zich richten tot hypnose-praktijk.nl Hier kan men een afspraak maken met een hypnotiseur voor hypnotherapie in Den Haag. Hier kan men terecht voor een breed scala aan hypnotherapie uitlopend van hulp bij het stoppen met roken, afvallen, faalangstbeheersing, rouwverwerking en onder andere therapie met betrekking tot het zelfvertrouwen. Ook kan men hier terecht voor verschillende cursussen waar men zelf hypnose kan leren en voor zelfhypnose.