Alles wat je moet weten over een bezoek aan de sauna

Sauna

Om even lekker alle stress van je af te zweten kun je naar de sauna gaan. Het is namelijk bewezen dat je gevoel van stress verlaagt door gebruik van de sauna. Hieronder lees je nog meer voordelen en alles wat je verder moet weten over de sauna.

Wat is een sauna?

Een sauna is een kamer die verhit wordt naar 70 tot 100 graden Celsius. Traditionele Finse sauna’s gebruiken hiervoor droge warmte. In sommige andere sauna’s wordt er gebruik gemaakt van vochtige lucht. Een sauna verhoogt de temperatuur van je lichaam tot ongeveer 40 graden Celsius. Hierdoor ga je zweten, verlaagt je bloeddruk en gaat je hart sneller kloppen. Dit kan zorgen voor een verlaagd gevoel van stress en heeft voordelen voor je gezondheid.

Temperaturen

Verschillende types

Er bestaan veel verschillende soorten sauna’s. Zoals al genoemd heb je sauna’s met droge en met vochtige warmte. Daarnaast zijn er sauna’s met verschillende temperaturen, kruiden, lichttherapie en infra-roodcabine’s. Bij een infra-roodsauna zorgen speciale lampen ervoor dat je lichaam verwarmd wordt en niet de hele ruimte. Deze sauna’s zijn vaak wat minder warm dan gewone sauna’s.

Faciliteiten

De voordelen

Enkele voordelen van de sauna zijn al genoemd, zoals de vermindering van stress. Je voelt je door gebruik van de sauna veel relaxter. Dit komt door een verwijding van je bloedvaten en een verlaging van je bloeddruk door de warmte. Daarnaast kan de sauna ervoor zorgen dat symptomen van bepaalde ziektes of aandoeningen verlicht worden. Zo kunnen mensen met astma beter ademhalen en wordt ook de huidaandoening psoriasis draaglijker. Bovendien kan je je bezoek combineren met een van de andere mogelijkheden binnen Thermen. Waarom kies je niet voor een Hot stone massage? Of ga je voor een verfrissende duik in een van de baden? Al met al kan je alle stress uit je lichaam halen en er een fijne dag van maken.