Wanneer heb je letselschade opgelopen?

letselschade advocaat den haag

Er zijn veel verschillende termen die allemaal iets betekent maar alleen met de betekenis ervan kom je niet veel verder. Er zit namelijk altijd nog bepaalde regels en voorwaarden aan verbonden. Hetzelfde geldt dus voor letselschade.  Dit houdt in dat je letsel hebt opgelopen wat zowel psychisch als fysiek kan zijn, wat buiten jouw eigen schuld om is gebeurt. Hier ervaar je meestal de financiële schade van. Daarom bestaan er letselschade advocaten om je hier zo goed mogelijk mee te helpen. Bijvoorbeeld letselschade advocaat Den Haag

letselschade advocaat den haag

Heb ik letselschade opgelopen?

Als je door een ongeluk of ongeval van het toedoen van iemand anders letsel hebt opgelopen, heb je inderdaad letselschade. Dit kan vanalles zijn. Denk hierbij aan mishandeling, medisch fout, aanrijding, ondeugdelijk product, werkongeval etc. Misschien dacht je dus misschien dat je geen letselschade hebt opgelopen omdat dit natuurlijk het liefst zo snel mogelijk onder de bank wordt geschoven, maar als je het vermoeden hebt van wel. Is het belangrijk dat je zo snel mogelijk professionele hulp gaat zoeken. 

Het kan ook zijn dat je pas later last krijgt van je letselschade. Dit zie je vaak bij een auto ongeluk waarbij je een whiplash hebt gekregen. Deze klachten kunnen namelijk pas weken later opduiken. Hetzelfde geldt voor psychische mishandeling. Als dit in je jongere jaren is gebeurd, kan je er op volwassen leeftijd last van krijgen.

Heb ik recht op een vergoeding?

Als je jouw schade door het toedoen van iemand anders hebt opgelopen, kan je deze persoon aansprakelijk stellen. Bij een verkeersongeluk is het de persoon die het verkeersongeluk heeft verricht en bij een bedrijfsongeval is het je werkgever. Dit kunnen dus allemaal verschillende personen zijn. Ook bij psychische letselschade kan je recht hebben op een vergoeding. Ook wel smartengeld genoemd. Om recht te krijgen op een vergoeding moet je vaak naar de rechter, die het proces zal controleren en een besluit zal nemen. Omdat dit een zwaar traject is, wordt je hierbij ondersteund door een letselschade advocaat.