Waarvoor je een bloedtest kunt aanvragen

bloedtest

Veel mensen zijn gewend om een bloedtest te doen bij de dokter. Dit gebeurd als de dokter je doorverwijst om een bloedtest te doen. Naast de dokter kun je ook zelf een bloedtest aanvragen. Dit is dan wel tegen een betaling. De bloedtest kun je zelf makkelijk online aanvragen. Een bloedtest kun je voor meerdere redenen aanvragen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je wilt afvallen of wilt kijken of je vitamine D tekort hebt. De medewerkers in het lab kunnen bijna alles onderzoeken. Dit is fijn want dan hoef je alleen zelf het bloed te prikken. De labmedewerkers doen dan de rest.

Hoe gaat de test?

Wanneer je een bloedtest hebt gekocht via het internet, wordt dit ook afgeleverd op het juiste adres. Als de bloedtest binnen is, staat er in de beschrijving wat je precies moet doen. Het is dan ook van belang dat je de juiste stappen onderneemt. Als je een fout maakt, kan het zijn dat de bloedtest niet meer werkt. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Wanneer je de test hebt afgenomen, kan je deze terugsturen naar het lab. Je krijgt dan ook een retoursticker en een envelop. In de envelop moet het bloed. Zo weten de medewerkers van het lab waar het bloed is. Als het lab het bloed binnen heeft, krijg je hier een bevestigingsmail van. Als de bloedtest klaar is, krijg je de uitslag via de mail. 

bloedtest

Gemakkelijk en snel

Doordat je zelf een bloedtest aanvraagt, zullen de resultaten er snel zijn. Het duurt namelijk een dag of twee voordat de bloedtest bij het lab binnen is. Vaak heb je dan al binnen vier dagen een testuitslag. Hierdoor kun je gerust verder met je trainingsschema of je kunt met wat aanpassingen verder met waar je mee bezig was.