Deskundigen in de wereld van cardiologie

Helios Klinieken

Bij Helios Herzzentrum Niederrhein in Klinikum biedt Krefeld het hele scala aan behandelingen omtrent cardiologie. Ze hebben alle medische specialiteiten en faciliteiten met moderne apparatuur voor medische behandeling voor alle soorten hartaandoeningen. Denk daarbij aan diagnose en behandeling van aandoeningen, zoals aangeboren hartafwijkingen, kransslagaderaandoeningen, elektrofysiologie, hartfalen en hartklepaandoeningen.

Elektrocardiogram (ECG of ECG) of Ambulant ECG

Deze cardiogram brengt het hartritme van de patiënt in kaart, terwijl hij oefeningen doet of zijn normale activiteiten voortzet. Er worden elektroden op de borst geplakt en deze zijn via draden verbonden met een monitor, die de ritmes van de hartpulsen registreert.

Echocardiogram

Deze cardiogram biedt een echografie of geluidsgolfbeeld dat de structuur en functie van onder andere de hartkamers in beeld brengt. Het geeft inzicht in de werking van een individueel hart en of er enige verbetering is. Een Echo-cardiograaf kan ook het pompen van het hart registreren, de zogenaamde cardiale output. Daarnaast kan het ontstekingen rond het hart detecteren, beter bekend als pericarditis. Het zal bovendien eventuele structurele afwijkingen of infecties aan het licht kunnen brengen.

Cardiale cauterisatie

cardiologie

Een buisje dat in (de buurt van) het hart geplaatst wordt, verzamelt belangrijke gegevens en kan daarnaast een blokkade geheel of gedeeltelijk verhelpen. Het buisje kan ingezet worden om foto’s te maken om de werking van het hart in kaart te brengen. Op katheters gebaseerde technieken kunnen worden gebruikt voor de behandeling van aangeboren hart-, valvulaire en kransslagaderaandoeningen.

Nucleaire cardiologie

Nucleaire beeldvormingstechnieken zetten radioactieve materialen in om onder andere cardiovasculaire aandoeningen, maar ook andere ziekten op een niet-invasieve manier te bestuderen. Dankzij grondig onderzoek kon ik de juiste behandeling krijgen en voel ik mij tegenwoordig veel beter. Neem snel contact op en kijk wat zij voor jou kunnen betekenen.