Geriatrie fysiotherapie voor ouderen met lichamelijke pijntjes

Naarmate u ouder wordt, kunt u te maken krijgen met lichamelijke klachten. Geriatrie fysiotherapie kan in zo’n geval de uitkomst voor u bieden! Deze vorm van fysiotherapie is specifiek gericht op het bieden van hulp aan ouderen. Ouderen zijn vaak steeds kwetsbaarder, waardoor de kans op breuken of kneuzingen toeneemt. Daarbij kan het voorkomen dat een oudere valt, waarbij de oudere pijntjes oploopt. In het ergste geval is dit een gebroken elleboog, een gebroken heup, enzovoorts. Het revalidatietraject wordt in dit geval ondersteund met geriatrie fysiotherapie. De oudere leert zo langzaamaan weer te lopen of andere alledaagse activiteiten uit te voeren.

Langer thuis wonen met geriatrie fysiotherapie

Door voor hulp bij geriatrie fysiotherapie te kiezen van een erkende fysiotherapeut, kunt u doorgaans langer thuis blijven wonen. Het uitvoeren van bewegingen zal soepel blijven gaan, waardoor de kans op de noodzaak van medische hulp afneemt. Denk hierbij aan de medische hulp die in een verzorgingshuis wordt geboden aan ouderen. Ook kan de fysiotherapeut u handige tips geven om bijvoorbeeld stijve en pijnlijke gewrichten tegen te gaan. Iets wat vaak voorkomt bij ouderen!

Op internet vindt u handige websites, waarop op basis van uw lichamelijke klachten een ruwe schatting van de oorzaak van deze klachten wordt gegeven. Het kan verstandig zijn om zo’n test uit te voeren, om te kijken waar pijntjes vandaan kunnen komen. Op basis van het advies van zo’n website kunt u een afspraak maken bij een fysiotherapeut bij u in de buurt voor een verdere diagnose.