Kies een gezichtsmasker dat bij jouw huidtype past

Een gezichtsmasker heb je in veel verschillende soorten en ze kunnen ook voor allerlei doeleinden gebruikt worden. Iedereen wil natuurlijk graag dat zijn of haar gezicht er goed uitziet. Welk masker je daarvoor kiest hangt af van waarvoor het bedoeld is maar ook zeker van jouw huid. Kies altijd een gezichtsmasker dat bij jouw huid past zodat deze er stralend en jong uit komt te zien.

Masker voor ieder huidtype

Lang niet iedereen heeft hetzelfde huidtype en dat geldt ook voor het gezicht. Voordat je een masker aanschaft kijk je wat voor huidtype je hebt. Je kunt bijvoorbeeld een droge of juist vette huid hebben in je gezicht maar een combinatie van beide types is ook mogelijk. Sommige mensen hebben ook specifieke probleempunten in het gezicht die speciaal behandeld dienen te worden. Als je weet wat voor huidtype je hebt kies je daar een geschikt gezichtsmasker bij omdat dit het meeste effect zal hebben. Een masker dat niet bij je huid past kan wel prettig zijn maar je wilt uiteraard wel dat het iets oplevert voor je gezicht. Er is voor ieder huidtype dan ook wel een geschikt gezichtsmasker te vinden.

Waarom werkt een gezichtsmasker goed?

Een masker voor je gezicht kan een heilzaam effect hebben op de huid omdat het een soort tweede huidlaag over je eigen huid vormt. Omdat er dan sprake is van twee lagen is er ook ruimte tussen deze twee in te vinden. Omdat er geen invloeden van buitenaf bij je eigenlijke gezicht kunnen komen kan het masker zijn werking doen.

Masker van crème

Als je eenmaal een masker gekozen hebt dat bij je huidtype past kunt je ook nog een keuze maken uit het soort masker dat je gebruikt. Je kunt kiezen voor een masker in crèmevorm, een peel off masker, een sheet masker of een collageen masker. Welk masker het beste bij jou past is vaak een kwestie van proberen om te kunnen zien wat het beste bevalt. In het eerste geval haal je de crème voor het masker uit een potje of tube en breng je deze op je gezicht aan. Nadeel van een masker in crèmevorm is dat het niet kant-en-klaar is om te gebruiken. Voordelen zijn dat ze nagenoeg overal te koop zijn en voor ieder huidtype is er wel een goede crème te vinden waar je gezicht baat bij heeft. Je kunt meer keren met de crème doen en de prijs ervan is gemiddeld als je kijkt naar andere gezichtsmaskers.

Peel off masker

Een peel off masker breng je op je gezicht aan en dit droogt dan op. Als de behandeling lang genoeg geduurd heeft kun je het hard geworden masker gewoon van je gezicht afhalen. Dit type maskers werkt vaak zuiverend maar is ook nog eens snel in het gebruik. Je brengt het eenvoudig aan en laat het drogen om het daarna, zoals de naam al doet vermoeden, van je gezicht af te pellen. Dit kan een nadeel zijn omdat het meer werk is maar daarnaast heeft het peel off masker ook zijn voordelen: het is voor diverse huidtypes te koop en je ziet na het gebruik ook meteen resultaat.

Sheet masker

Bij een sheet masker gebruik je een stukje katoen of papier waarop een huidverzorgingsmiddel zit. Dit middel zorgt er dan voor dat je gezicht verzorgd wordt. Ook een sheet masker werkt snel en eenvoudig. De sheet is voorzien van uitsparingen voor je mond en ogen dus het is meteen duidelijk hoe je deze op je gezicht dient te leggen. Op de gebruiksaanwijzing van het masker staat hoe lang het nodig heeft om in te werken en daarna kun je het er gewoon zo weer afhalen. Nadeel van een dergelijk masker is dat het vrijwel alleen online te koop is.

Collageen masker

Een ander type masker is een collageen masker. Collageen zit ook in de huid zelf en zorgt ervoor dat je huid elastisch, gehydrateerd en glad blijft en dat de huidcellen vernieuwd worden. Collageen en water samen zorgen ervoor dat je huid voldoende vocht vasthoudt en niet uitdroogt. Als je een collageen masker gebruikt kun je de huid van je gezicht hydrateren en ga je veroudering tegen. Het verwijdert ook meteen alle onzuiverheden die in de huid zitten. Nadeel van een collageen masker is dat het vrij lang dient in te trekken en je er dus best even mee bezig bent. Ze zijn gemiddeld ook duurder dan andere gezichtsmaskers. Naast de zuiverende en hydraterende werking hebben collageen maskers als voordeel dat je ze meteen kunt gebruiken en je ze niet na gebruik af hoeft te spoelen. Het resultaat is ook direct duidelijk bij een collageen masker.

Kies wat werkt

Afhankelijk van je huidtype kies je daar een bijpassend masker bij. Als je een vette huid hebt is het vaak verstandig een masker te kiezen dat de huid zuivert en de slechtere stoffen die de huid vet maken verwijdert. Bij een droge huid kies je het beste voor een masker dat juist hydrateert. Voor een gecombineerde huid bestaan ook maskers voor het gehele gezicht maar je kunt ook kiezen voor een masker dat slechts een deel van het gezicht beslaat. Zo behandel je eventuele probleemgebieden gewoon afzonderlijk van elkaar.

Verschillende probleemgebieden behandelen

Als je verschillende typen maskers gebruikt omdat niet ieder deel van je gezicht hetzelfde is qua huid wordt dit ook wel multimasking genoemd. Hierbij kun je voor de drogere gebieden een ander masker gebruiken dat vochtinbrengend is en voor de wat vettere gebieden kies je juist voor een zuiverend masker.

Bestellen doe je gemakkelijk online

Welk masker je ook kiest, online bestellen is tegenwoordig heel normaal en kan ook snel en eenvoudig gedaan worden. Kijk bijvoorbeeld eens op Dermarolling.nl. Je vindt in deze webwinkel gezichtsmaskers in verschillende soorten en voor ieder huidtype. Kijk goed wat er allemaal te koop is en kies het masker dat je wat lijkt maar dat vooral goed bij je huidtype past.