Wilt u stamceldonor worden?

Stamcel

Heeft u veel over stamcellen en hun functie gehoord en ziet u nu de ernst van het opslaan van uw stamcellen in? Wilt u om deze reden stamceldonor worden? Dit is een goede keus! Vanwege de onderzoeken die wij de afgelopen jaren hebben uitgevoerd weten wij hoe groot de werking is van stamcellen. Ook weten wij dat zij in de toekomst mogelijk nog vele andere ziekten kunnen behandelen op een dusdanige wijze waarop het menselijk lichaam zich van binnenuit zelf herstelt. Om deze reden moedigen wij een ieder die in gezonde staat verkeert en tussen de leeftijd van 18 en 50 jaar is op zich aan te melden met het doel om stamceldonor te worden. Dit is een proces welke door BioEden zo gemakkelijk voor u wordt gemaakt. U hoeft slecht een inschrijvingsformulier in te vullen en op te geven wat uw medische geschiedenis is. Zo kunnen specialisten beter opmaken wat uw medische staat is op het moment van aanmelding.

Stamceldonor

De screening na uw aanmelding

 Na het invullen van uw aanmeldformulier en het doorgeven van uw medische geschiedenis krijgt u een kit thuis toegestuurd. U kunt dan met de toegezonden materialen wat wangslijm bij uzelf afnemen. Hierna stuurt u de kit terug naar Matchis om onderzoek te laten doen naar de staat van uw weefsel. De informatie die uit het onderzoek naar boven komt wordt dan door specialisten ingevoerd in het wereldwijde databank.

Stamcel

Donatie van stamcellen

 Het kan gebeuren dat er een match is tussen uw weefsel en een patiënt die uw stamcellen nodig heeft. Op het moment dat dit zich voordoet wordt er contact met u opgenomen. Er wordt dan bloed bij u afgenomen, maar in bepaalde gevallen kan het nodig zijn om een beenmergpunctie bij u te laten uitvoeren voor het winnen van de cellen. Ook tijdens dit proces kunt u ervan uitgaan dat u de nodige begeleiding zult ontvangen. Neem daarom vandaag nog contact met ons op en vul het aanmeldformulier in.